سبک های دکوراسیون : برای این که بتوانیم حس هماهنگی و انسجام را یک فضا تجربه کنیم، لازم است که اشتراکات و یا ارتباطی را میان اجزای آن بیابیم. در طراحی دکوراسیون داخلی، سبک ها می توانند اصول و الگوهایی را در اختیار ما بگذارند تا این حس را در فضا به وجود بیاوریم. اما این اصول و قوانین کدامند؟! و هر کدام چگونه در اجزای یک فضا خود را نشان می دهند؟!
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مدرن
دکوراسیون مدرن از گذشته فاصله میگیرد و سعی میکند از قواعد آن پیروی نکند. از تزئینات دوری کرده و رو به سادگی می رود و اغلب تصویری بدون طرح و نقش های پیچیده ارائه می دهد.
نکات کلیدی طراحی دکوراسیون و چیدمان به سبک مدرن
- این نوع طراحی برای فضاهای کوچک بسیار مناسب است و به آن ها کمک می کند تا بتوانند بزرگتر به نظر برسند.
- استفاده از بافت ها و طرح های مینیمال برای سبک مدرن معمول است و در آن نشانی از طرح و رنگ های متنوع وجود ندارد.
- از مبلمان و وسایل در کم ترین حالت ممکن استفاده شده و از تزئینات زیاد اجتناب می کند. ظاهر ساده و بدون جزئیات آن همیشه مورد توجه قرار می گیرد.
- رنگ ها یا به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند و یا تنها می توان طیفی از رنگ های خنثی را در فضایی که به سبک مدرن طراحی شده دید.
- طراحی به سبک مدرن هیچگاه از ایجاد تقارن استقبال نمی کند و همیشه با ایجاد تعادل بین مبلمان، وسایل، بافت و طرح هماهنگی لازم را در فضا به وجود می آورد.
دکوراسیون به سبک معاصر
دکوراسیون معاصر آنچیزی است که اکنون تولید میشود، که در عین حال از هیچ قانون نوشتهای پیروی نمیکند و در هیچ سبک و روشی حتی در سبک مدرنیستی نمیگنجد. در نتیجه دکوراسیون معاصر کثرتگرا و در عین حال با نگاهی به آینده شکل میگیرد. رنگ ها، مدل مبلمان، وسایل دکوری و .... کاملا با سلیقه خودتان انتخاب و هماهنگ می شوند.
نکات طراحی داخلی و چیدمان به سبک معاصر
- در طراحی دکوراسیون معاصر اشکال و احجام به شکل خام مورد استفاده قرار می گیرند اما رنگ آن ها اغلب جسورانه انتخاب می شود، روشن است و توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
- همه چیز را در حالت ساده، بی پیرایه، ابتدائی و ساختاری استفاده کنید.
- توجه به پس زمینه ای که اجزای دکوراسیون داخلی معاصر را در خود جای می دهد از نکاتی است که باید به آن توجه داشت. فضای خالی، روی دیوارها، بین مبلمان و بالای بخش های فوقانی، به اندازه فضاهای پر شده از وسایل اهمیت دارد.
- با یک نگاه کلی باید خطوط هندسی صاف، واضح و روشن باشند. در بعضی این خطوط صاف و واضح حال منحنی به خود می گیرند و تنوعی به محیط می بخشند.
- در طراحی داخلی معاصر مبلمان و وسایل، ظاهری منحصر به فرد دارند و فضایی خاص را می آفرینند. امکان همنشینی مبلمانی با جنس و ظاهری طبیعی و مصنوع در کنار هم وجود دارد.
طراحی دکوراسیون داخلی سنتی
این سبک راحتی و آرامش را به فضای خانه می آورد و آن را از هرج و مرج دور نگه می دارد. طراحی دکوراسیون به سبک سنتی القا کننده حس ثبات است به جزئیات توجه دارد و فضای دلنشینی را فراهم می کند.
طراحی داخلی و چیدمان به سبک سنتی:
- مبلمان مورد استفاده در فضایی که به این سبک طراحی شده اغلب بازسازی شده اند. دستی به سر رویشان کشیده شده و آماده استفاده دوباره شده اند.
- وسایل و مبلمان به صورت جفت و در حالتی متقارن در فضا جای می گیرند. لبه های آن ها حاتی نرم و منحنی دارند و معمولا طرح دار و پر نقش و نگار هستند.
- طرح و رنگ پارچه های مورد استفاده در این مبلمان و پرده ها دارای رنگ های زنده و نقوش برگرفته از فرهنگ و سنت آن کشور هستند.
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی
سبک صنعتی ریشه در ساختمانهای بزرگ دارد. مانند: انبارها، سولهها و کارخانهها. پس طبیعی است که یک نقشه باز و آزاد بخش مهمی از چنین سبکی باشد. اتاقهایی که هر یک برای چند منظور، مثل آشپزخانه و اتاق غذاخوری و اتاق نشیمن، استفاده میشوند، متریال هایی مانند فلز، چوب و گاهی شیشه، همگی نشانه هایی از این سبک هستند که می توانید آن ها را در خانه های ایرانی نیز بیابید.
طراحی داخلی و چیدمان به سبک صنعتی:
- اگر یک ماده باشد که در سبک صنعتی همیشه حضور دارد، فلز است. استفاده از مصاح صنعتی مثل، آهن، ،جر و چوب های خشن در این سبک بسیار معمول است.
- سبک صنعتی دارای حالتی کاری است که احساسات را درگیر میکند و از آن جایی که از مصالح سادهای در آن استفاده میشود، میتواند تا جای ممکن مقرون به صرفه اجرا شود. این سبک حالتی بیتظاهر و ساده دارد و به همین دلیل هم شیک است.
- یک اتاق صنعتی هیچ چیزی برای تصور کردن باقی نمیگذارد. معمولا در چنین اتاقی زیرساختها کاملا نمایان هستند و حتی مجراهای داخلی و اسکلت ساختمان هم دیده میشوند.
- در این سبک اشیاء و وسایلی که به نظر غیر کاربردی هستند رنگ و رویی تازه می گیرند و تبدیل به عنصری کاربردی می شوند. در این سبک، جعبههای چوبی تبدیل به میز میشوند، کمدهای فلزی قدیمی برای انبار کردن مورد استفاده قرار میگیرند و نردبانهای کهنه نقش قفسه را پیدا میکنند.
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک
می توان گفت که سبک کلاسیک همان سبک سنتی غربی است که قدری رنگ و روی عصر معاصر را به خود گرفته است. طراحی کلاسیک دلپذیر و جذاب است و یادآور تصاویر زیبا و سبک مجلل قرنهای ۱۸ و ۱۹ میلادی است و گرما و راحتی خانههای کودکیمان را به یاد میآورد. البته فرامشو نکنید که این سبک مختص افرادی است که به تجملات و لوکس بودن علاقه دارند. البته که دکوراسیون کلاسیک ساده تر نیز وجود دارد .
طراحی داخلی و چیدمان به سبک کلاسیک
- جنس مبلمان معمولا چوب و به رنگ تیره است. چوب ها اصولا منبت کاری شده هستند و روی آن ها کار دست مشاهده می شود.
- در این نوع دکوراسیون هر وسیله جای مخصوص به خودش را دارد و هیچ اثری از درهم ریختگی و شلوغی به چشم نمی خورد. از نظر بصری نظم و تقارن خاصی را به بیننده القا می کند.
- اجزا و وسایل با یکدیگر همخوانی دارند و چیدمان کلی ثابت و پایدار است.
- پارچه ها هم می توانند مات باشند و هم براق. طرح پارچه های رومبلی و پرده ها معمولا مجلل هستند و می توانند نقوش قدیمی داشته باشند.
- مبلمان و وسایل کلاسیک با ارزش تر و گران تر از مبلمان سنتی هستند. وسایل اغلب از جنس چینی، نقره و شیشه هستند. در آن ها طرح هایی از نقوش موجود در طبیعت به چشم خورده و درخشش خاصی دارند.
اگر مشغول بازسازی یا تغییر دکوراسیون خانه خود هستید یا به دنبال افراد حرفه ای برای انجام این کار می گردید به اهالی فن شیک دیزاین مراجعه کنید. در آنجا می توانید نمونه کارهای قبلی او را در شهرک اکباتان نگاه کنید. به نمونه کارهای آنها خوب دقت کنید: این پروژهها چهقدر شبیه پروژه شماست؟ با خود صادق باشید، یک عمارت بزرگ ممکن است بسیار زیبا باشد، اما هیچ نکته مشترکی با خانه کوچک شما نداشته باشد.